Haemerken Hof Zwolle
Haemerken Hof Zwolle
Haemerken Hof Zwolle

Fijn wonen in een sociaal krachtige wijk


Voel je thuis
Ga naar content icoon
42 huur
appartementen
Hoogwaardige
afwerking
Luxe keuken
moderne badkamer
Groot balkon
of terras
Winkels en centrum
op loopafstand
Parkeren op
privé terrein
Gunstig gelegen aan de Bisschop Willebrandlaan

De locatie - in het hart van Zwolle Diezerpoort

Diezerpoort is een kleurrijke wijk in Zwolle. Een wijk met karakter diversiteit. Met authentieke buurten en levendige straten. En in het middengebied van Diezerpoort kunt u straks heerlijk wonen in het Haemerken Hof. Dit middengebied is relatief rustig en groen met Park de Hogenkamp, een begraafplaats, kinderboerderij en enkele sportaccomodaties. De Bisschop Willebrandlaan die er aan grenst maakt deel uit van de binnenring van Zwolle waardoor u met de auto slechts in enkele minuten de stad uit kunt zijn. Voor wie de stad niet uithoeft ligt het historische centrum van Zwolle op loopafstand van het Haemerken Hof. Wel zo comfortabel.

Laat de auto maar thuis...

Het historische centrum van Zwolle op loopafstand

Dat is wel zo comfortabel als je in het Haemerken Hof woont. Je bent in mum van tijd in het sfeervolle centrum van Zwolle. Om te winkelen, te werken of om bijvoorbeeld gezellig een terrasje te pikken. Maar wat je er ook te doen hebt, je appartement is nooit ver weg. Vijf minuten met de fiets of 10 minuten lopen.

Het appartementencomplex ligt aan de Bisschop Willebrandlaan. Heel handig want je bent in vijf minuten de stad uit en in 15 minuten rijd je ter hoogte van de Veluwe. Als je dat zou willen.
De Sint-Michaëliskerk is verdwenen, maar de toren is behouden gebleven. Als een baken torent de hoekige kolos boven het complex uit. Wie de weg kwijt is, hoeft alleen maar omhoog te kijken.

Alles bij de hand

Wie in het Haemerken Hof komt wonen treft het wel. Met het ruime winkelaanbod, horecagelegenheden, groenvoorzieningen, sportfaciliteiten, scholen en ontspanningsmogelijkheden in de buurt, zit niemand snel om een boodschap ofzo verlegen. Op de kaart hebben we ter informatie en illustratie alvast een paar "hotspots" in de omgeving aangekruist. Kijk maar.

Thomas à Kempisstraat Authentieke winkelstraat - 2min. lopen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Wonen op een historische plek

Op de plek waar het appartementencomplex wordt gerealiseerd stond eerst een rooms-katholieke kerk, de Sint-Michaëlskerk. In deze kerk bevond zich het reliekschrijn van Thomas à Kempis (eigenlijk Thomas van Kempen of Thomas van Haemerken), een middeleeuws augustijner kanunnik, kopiist, schrijver en mysticus. Thomas à Kempis werd geboren in Kempen (Duitsland) en verbleef en stierf in Zwolle na een vroom leven in dienst van de Heer. De naam "Haemerken Hof" is een eerbetoon aan de geestelijke die verbonden is met de plaats van het nieuwbouwcomplex. De Thomas à Kempisstraat kruist op steenworpafstand met de Bisschop Willebrandlaan.

Haemerken Hof Locatie